Pečivo, zadělávané pivem, má malinko jinou, ale moc dobrou chuť. Někdy nám doma trochu piva zbyde, jindy kvůli zadělání těsta otevřu nové – zbytek se vždycky někam „vstřebá“. Třeba takové kuře ala kachna, pečené na černém pivu a zelí…hmmm…

Suroviny:

200 ml piva
80 ml vody
lžička cukru
15 g droždí
60 g změklého sádla
2 rovné lžičky soli
150 g celozrnné pšeničné mouky jemné
370 g hladké mouky

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Vykynuté tvárné těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na kusy a vytvarujeme bagety nebo bulky (podle chuti). Necháme je na plechu s papírem nebo pečící podložkou vykynout, potřeme vejcem s trochou vody, popř.sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.