Pizza (z remosky)

Těsto je výborné, moc nám chutnalo. Pokud nemáte doma remosku, je samozřejmě možné upéct obě pizzy najednou, na plechu v troubě. Tohle množství těsta je na dvě pizzy do menší remosky (Original).

 

Suroviny:

100 ml (g) vody
1/2 lžičky cukru
3 lžíce oleje
necelá lžička soli
40 g hrubé mouky
160 g hladké mouky
10 g droždí

 

Pizza (z remosky)

Postup:

všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme tenký kulatý základ na pizzu.

Jeden plát vložíme do pečícím papírem vyložené menší remosky (druhý kus těsta zatím necháme odložený na stole, vyválíme ho a naplníme během pečení první pizzy) a naplníme tak, jak jsme zvyklí.

(Např. rajčatová omáčka nebo kečup, česnek, šunka, zelenina, pizza koření, pokapat olivovým olejem, sypnout strouhaným sýrem.)

Upečeme, během pečení nachystáme druhou pizzu a vložíme ji do remosky a upečeme hned, jak je první kus hotový.

 

 

2 komentářeLeave a comment

    • Dobrý den, Věro, neměřila jsem, tak Vám to přesně neřeknu. Peču prostě do zezlátnutí okrajů pizzy. Je to taková trochu nouzovka – jako z trouby, pečená na kameni a při vysoké teplotě, tahle pizza být nikdy nemůže, protože v remosce je maličký uzavřený prostor a teplota jen okolo 180°C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.