Zahlédla jsem kdysi na internetu zajímavě poskládaný…. balíček?….kornoutek? Sama ani nevím, jak bych to nazvala.
Protože mě tvárnost kynutého těsta nepřestává překvapovat, a stále moc baví, konečně jsem vyzkoušela.

Nepamatuji, jestli bylo těsto složené přesně takto, ale určitě hodně podobně.

Plněné kornoutky

  • těsto se dá použít téměř jakékoliv slané kynuté, protože se při tvarování promazává olejem, nemělo by být příliš mastné.
  • kornoutky by neměly být hodně vypečené, aby se při plnění nelámaly
  • z těsta uděláme bulky a necháme chvíli odpočinout
  • každou bulku rozválíme, potřeme olejem a křivě přeložíme napůl

  • snad je to z fotky patrné – při překládání napůl by vrchní polovina těsta měla být přeložená (popotažená) i šikmo doprava. Při překládání na čtvrtiny jsou pak okraje všechny pěkně pod sebou, žádný nepřekrývá souseda
  • složené kornoutky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií
  • po kratším nakynutí upečeme
  • chcete-li kornoutky zdobnější, před pečením je potřete vejcem a sypněte semínky
  • po upečení a důkladném vychladnutí můžeme plnit
  • myslím, že i po důkladném naplnění zůstane spodní špička prázdná, proto je fajn kornout podat na talíři i s malým kopečkem salátu vedle

Plněné kornoutky

 

2 komentářeLeave a comment

  • Ivuško,je to moc pěkný a dobrý nápad na pohoštění nebo večeři a jaké se dá použít těsto??Po upečení se musí nějak proříznout,nebo se to neslepí k sobě při pečení?Děkuji Vendul

    • Prakticky jakékoliv oblíbené těsto, které se dá tvarovat. Prořezávat se nemusí, neslepí se díky tomu potření olejem před skládáním.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.