Těsto těchto bagetek je vhodné pro jakékoliv tvarování – bulky, kytičky, uzle, i rohlíky.

Suroviny:
250 ml šlehaného podmáslí

100 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
2-3 lžičky koření Bylinkové máslo
200 g polohrubé mouky
380 g hladké mouky
21 g droždí

Podmáslové bagety s bylinkami

-ještě v plechu-

Postup:
suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, sůl mimo droždí) a použijeme program Těsto.Obrazek
Vykynuté ho vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 kusy a z každého uděláme bagetu.
Ty necháme vykynout na plechu, pak potřeme vejcem, můžeme ozdobit semínky, popř. naříznout a dáme péct do vyhřáté trouby (asi 30-35 min/ 200°C – každá trouba peče malinko jinak).

Místo bylinkového koření můžeme použít sekané čerstvé bylinky.

Podmáslové bagety s bylinkami

Podmáslové bagety s bylinkami