Podmáslový vločkový chleba z remosky

Řekla bych, že všechny podmáslové chleby jsou vynikající, bez výjimky. Tento je pečený v remosce Original, která zvládne upéct relativně veliký chleba a spotřebuje přitom pětinu elektřiny (oproti klasické troubě).

Chléb popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a navinulou chuť. Je výborný i na druhý den.
Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.

 

Suroviny:

170 g vody
100 g podmáslí
lžička cukru
lžička oleje
1,5 lžičky soli
lžička drceného kmínu nebo chlebového koření
50 g ovesných vloček
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
170 g hladké mouky
30 g hrubé mouky
15 g droždí

 

Podmáslový vločkový chleba z remosky

 

Postup:

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání – těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a použijeme program Těsto.

Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, který smáčkneme dost naplocho a vložíme do vymazané remosky. Necháme vykynout, víko remosky si 5-10 minut na prázdném hrnci předehřejeme a pak chleba upečeme – asi 40-45 minut.

 

 

5 komentářůLeave a comment

  • Ivo, tak jsem dnes upekla tento chleba a přesto, že to byl můj první pokus mimo pekárnu, povedl se náramně a stejně tak chutná. Máte pravdu, že všechny chleby, kde je přidané podmáslí chutnají skvěle.

    • Ivo, dá se tento chleba upéct jinak než v remosce. Remosku nemám a kupovat se mi ji nechce.

      • Ahoj Evi, určitě ano – klasicky v troubě, jak jsi zvyklá (nebo na 200°C).
        Iva

  • Ivo, pekla jsem podle vašich receptů už několikrát (vždy byl výsledek skvělý), ale teď se chystám péct poprvé chleba. Mám ale dotaz, který se netýká pečení jako takového…myslím, že jste uváděla v Topreceptech převodovou tabulku mezi sušeným droždím a kvasnicemi. Když např. v tomto receptu píšete 15 g droždí, jedná se o sušené nebo čerstvé?

    • Dobrý den, Jano, vždy používám pouze čerstvé droždí, u nových receptů už to píšu, do starých musím ještě dopsat. A nebyla to tabulka, ale jednoduchá poučka – sušeného droždí se dává 2,5x méně 🙂
      Iva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.