Tmavší, lehké bagety s měkounkou střídou a křupající kůrkou.

SUROVINY:

Omládek:
100 g vody
necelá lžička sladěnky
130 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí

– vše dobře promícháme a 60 minut necháme kynout

Dále:
150 g vody
40 g změklého sádla
50 g slunečnicových semen
40 g žitné celozrnné mouky jemné
150 g špaldové mouky
110 g hladké mouky
2 lžičky soli

 

 

Podzimní bagetky

 

POSTUP:

K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.

Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou necháme na plechu nakynout. Před kynutím můžeme bagetku omoučit hladkou moukou a na plechu ji svrchu 2-3x lehce naříznout.

Když bagety vykynou, upečeme je ve vyhřáté troubě (200°C/20-25min).

.

.

.