Tmavší, lehké bagety s měkounkou střídou a křupající kůrkou.
♥
SUROVINY:
Omládek:
100 g vody
necelá lžička sladěnky
130 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí
– vše dobře promícháme a 60 minut necháme kynout
Dále:
150 g vody
40 g změklého sádla
50 g slunečnicových semen
40 g žitné celozrnné mouky jemné
150 g špaldové mouky
110 g hladké mouky
2 lžičky soli
POSTUP:
K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou necháme na plechu nakynout. Před kynutím můžeme bagetku omoučit hladkou moukou a na plechu ji svrchu 2-3x lehce naříznout.
Když bagety vykynou, upečeme je ve vyhřáté troubě (200°C/20-25min).
.
.
.
jsou perfektní!!!!!
jsou perfektní!!!!
Chuťově perfektní bagety. I na druhý den jsou jak čerstvé. S těstem se velice dobře pracovalo. Díky za recept. :)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakou mouku bych tam mohla dát místo špaldové a jaké množství? Děkuji
Zkuste třeba chlebovou pšeničnou – množství stejné. ;-)
Dd, droždí suché nebo čerstvé? Děkuji
Čerstvé. Sušené nepoužívám.
Děkuji za odpověd. Já už takových 10 let peču jen chleba. Od lonska – kdy jsem dostala knihu Pekařský učen, kterou asi znáte občas i nějaké to pečivo. Včera jsem podle Vás zadělala na bagety se „starým těstem“, před chvilkou dopečeno. Jsou super. Pracovala jsem ovšem se sušeným droždím, pro čerstvé už se mi nechtělo jet. Příště to napravím. Taky jsem včera podle Vás dělala camping salát (přidala jsem jednu ančovičku) – máte ho luxusní. Doted jsem pro něj musela 40 km jezdit – tedy pro takový, který je poživatelný, tzn. malé soukromé řeznictví, vlastní chov, vlastní výrobna uzenin atd. Máte tu spoustu krásných věci, postupně vyzkouším. Moc Vám fandím, pro okolí jsem blázen, že si vše peču sama, a spoustu toho vypěstuji – jsem ráda že nás je víc.
Ne, rozhodně nejste blázen! Já si nejen peču, ale dokud mi to dovolilo zdraví, vše jsem ze zahrady zpracovala a hned si i zavařovala. V dnešní době neexistujících norem a pravidel je jedlé téměř jen to domácí, bohužel.
Doufám, že u mě najdete ještě hodně receptů, které Vám budou chutnat! Snažím se péct z českých surovin, podle českých chutí, ale nakouknout do zahraniční kuchaně se mi také líbí…
Camping salát mám ze starých receptur, kdy byl ještě poctivý – i my ho milovali a ty dnešní se nedají jíst, jak jsou kyselé a samá majonéza.
Dobrý den,jsem začátečník s domácí pekárnou.Chtěla bych se zeptat na to množství vody 100g…..nevím jak to mam odměřit.Kolik je to mililitrů prosím?
Díky Martina
Dobrý den, 100 g vody = 100 ml, ale budete-li vážit mouku, můžete zvážit i vodu ;-)
Jsou perfektní!!! Dnes peču podruhé na oslavu.