Momentálně náš nejoblíbenější chleba z domácí pekárny. Díky kvásku a jogurtu má příjemnou chuť, vydrží dlouho vláčný a nedrobí se.
Je nadýchaný, ale ne přespříliš.

Suroviny:

100 g bílého jogurtu
270 g vody
lžíce oleje
2 lžičky drceného kmínu
2 rovné lžičky soli
150 g žitné chlebové mouky
50 g hladké mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
10 g droždí
lžíce žitného kvásku

 

Podzimní jogurtový chleba

 

Postup:

suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké), droždí a kvásek nahoru na mouku a použijeme program Celozrnný.
Mám vyzkoušenou i tuto kombinaci:
100 g bílého jogurtu
280-290 g vody
lžíce oleje
2 lžičky drceného kmínu
2 rovné lžičky soli
150 g žitné chlebové mouky
70 g pšeničné celozrnné mouky
280 g pšeničné chlebové mouky
10 g droždí
lžíce žitného kvásku