Bagety jsou moc dobré, nadýchané, a přesto žádná „vata“. Stejné vlastnosti mají i druhý den.

Semínko melu elektrickým tříštivým kávomlýnkem, který jsem si koupila jen pro tento účel.

Suroviny:

25 g žitného pravidelně krmeného kvásku
100 g (ml) vlažné vody
100 g pšeničné chlebové mouky
– vše večer promícháme a zakryté proti osýchání necháme pracovat 10-12 hodin

Dále je třeba
100 g podmáslí

100 g vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
30 g sádla (nebo 30 g másla)
2 lžíce mletého lněného semínka
400 g hladké mouky

 

Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

 

Postup:

míchala jsem robotem, je možno na umíchání použít i pekárnu, program bez předehřevu.

Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3h), pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Necháme je vykynout přímo v bagetovém plechu nebo na plechu s pečícím papírem – fólií (1-1,5h) a upečeme ve vyhřáté troubě (250°C/5min, pak 220°C/15min).

 

Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

-tečkovaná střída-