Řezy z dvojitého těsta – vespod linecké, na něm ocukrovaná rebarbora se skořicí, vrchní část tvoří piškotové těsto.

Suroviny:

Těsto:
350 g polohrubé mouky
špetka soli
1/4 prášku do pečiva
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g měkkého másla
1 vejce,
3 lžíce mléka

Piškot:
4 vejce

120 g cukru
1 vanilkový cukr
150 g polohrubé mouky
1/4 prášku do pečiva

Na náplň
asi 400 g oloupané rebarbory
100 g cukru
skořice

 

Rebarborové řezy z dvojího těsta

 

Postup:

První těsto jsem nechala umíchat v pekárně, ale samozřejmě to jde i ručně. Necháme ho asi hodinu odpočinout v lednici.
Pak ho, přes mikroténový sáček, rozválíme na velikost plechu.

Dáme ho zapéct do trouby, až začnou okraje žloutnout. (Zatím připravíme piškotové těsto – vejce ušleháme s cukrem do světlé hmoty a pak opatrně přimícháme mouku s práškem do pečiva).
Plech vytáhneme z trouby, posypeme krájenou revení (my jsme ještě pod revení slabounce potřeli meruňkovou marmeládou), pocukrujeme a sypneme mletou skořicí.
Na náplň rozetřeme piškotové těsto a dáme upéct.

Hotové pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

 

Rebarborové řezy z dvojího těsta