Nadýchané rohlíky, zadělávané s prefermentem – kdo vyzkouší, pozná, že vůně i chuť takového obyčejného pečiva je neobyčejná.

Suroviny:
Na preferment:
50 g pšeničné celozrnné mouky jemné
100 g hladké mouky
150 ml (g) vody
1-2 g droždí
– vše umícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme v teplé místnosti kvasit 10-12 hodin

Dále:
150 ml (g) vody
3 lžíce olivového oleje
4-5 g droždí
200 g polohrubé mouky
150-170 g hladké mouky
2 rovné lžičky soli

 

Rohlíky s prefermentem

-jen si tak trochu kousnout-

Postup:
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme nakynout.
Pak ho rozdělíme na díly a umotáme rohlíky.
Necháme je vykynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.