Ochucené bagety trošku jinak…

 

Rolované bagetky s bylinkovým máslem

-k večeři nebo posezení s přáteli-

 

Suroviny:

230 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
460 g hladké mouky
Na náplň:
asi 60-70 g másla, do kterého vetřeme Koření na bylinkové máslo
(nebo máslo rozpustíme a koření vmícháme)

 

Rolované bagetky s bylinkovým máslem

-nastříhané kousky se pečením rozevřou a lákavě rozvoní-

 

Postup:

suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10min odpočinout.
Každou bulku vyválíme na tenko, potřeme změklým ochuceným máslem, zavineme a dobře uzavřeme oba konce, aby máslo nevytékalo. Necháme vykynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20min).

 

Rolované bagetky s bylinkovým máslem

-vonící bylinkami a máslem-

 

 

Bagetky na fotkách jsou tvarované malinko jinak – pokud chceme změnu, můžeme bagetky po vykynutí (a před potřením vejcem a pečením) nůžkami zvrchu nastříhat do trojúhelníků a takhle upéct – nedostříháváme až k plechu, upečené trojúhelníčky pak dořízneme nožem nebo spíše jednoduše odtrhneme od sebe.