Často přemýšlím, kam s přebytečným kvasem. Po různých plackách tak přišla řada i na tyčky.
Tyhle jsou ovoněné sekaným rozmarýnem, ale koukněte do spíže a zkuste pustit uzdu své fantazie…..stopro Vás napadnou jiná ochucení. A tyčky budou pokaždé snadné a vždy výborné!

(I do tohoto receptu využijete zbytkový kvásek, odložený kvásek z lednice.)


SUROVINY:

200 g pšeničného kvasu
20 g vody
20 g olivového oleje
100 g hladké mouky
1 polévková lžíce pšeničných otrub
rovná lžička soli
sekané lístky rozmarýnu

Rozmarýnové tyčky

POSTUP:

Postup je opravdu velice jednoduchý.
Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 30-40 minut odpočinout. Je třeba, aby bylo vidět, že se těsto „pohnulo“.

Lehce nakynuté těsto pak rozválíme na plát o síle cca 1 cm přímo na pečící fólii na plechu. Rádýlkem nařežeme proužky o šířce 1,5-2 cm. posuneme je kousek od sebe a zapneme troubu na 200 °C – než se trouba nahřeje, těsto dokyne.

Upečeme ve vyhřáté troubě, asi 12-15 minut.

Rozmarýnové tyčky