Na Sedmikrásky na fotkách bylo použito těsto z receptu Dalamánky jako pírko, ale použít můžete víceméně jakékoliv kynuté slané těsto.
Těsto zaděláno z půl kila mouky, rozděleno na 4 kusy – velikost (hmotnost) jako normální bagety.

Sedmikrásky jsou jednoduché a efektní, inspiraci na ně mám ze zaraničního webu.
Sedmikrásky

Postup:

1) z každého kusu těsta uděláme bulku a asi 5 minut necháme odpočinout

Sedmikrásky
2) bulku rozválíme na kratší bagetu, nůžkami jí ihned šikmo odstříhneme kratičký začátek a konec a celou bagetu pak šikmo rozstříháme na 6 dílů

Sedmikrásky
3) těchto 6 kousků poukládáme na plech do tvaru kvítku

Sedmikrásky
4) dva malé (začátek a koneček původní bagety) spojíme dohromady a uděláme z nich střed květu

Sedmikrásky
5) trochou mouky v cedníčku vydatně poprášíme lístky sedmikrásky

Sedmikrásky
6) žiletkou každý květ podélně nařízneme do obloučku a necháme nakynout a pak upečeme.

Sedmikrásky