Na Sedmikrásky na fotkách bylo použito těsto z receptu Dalamánky jako pírko, ale použít můžete víceméně jakékoliv kynuté slané těsto.
Těsto zaděláno z půl kila mouky, rozděleno na 4 kusy – velikost (hmotnost) jako normální bagety.
Sedmikrásky jsou jednoduché a efektní, inspiraci na ně mám ze zaraničního webu.
Postup:
1) z každého kusu těsta uděláme bulku a asi 5 minut necháme odpočinout
2) bulku rozválíme na kratší bagetu, nůžkami jí ihned šikmo odstříhneme kratičký začátek a konec a celou bagetu pak šikmo rozstříháme na 6 dílů
3) těchto 6 kousků poukládáme na plech do tvaru kvítku
4) dva malé (začátek a koneček původní bagety) spojíme dohromady a uděláme z nich střed květu
5) trochou mouky v cedníčku vydatně poprášíme lístky sedmikrásky
6) žiletkou každý květ podélně nařízneme do obloučku a necháme nakynout a pak upečeme.
A recept máme kde ?…
Račte hned v úvodu rozkliknout …Dalamánky jako pírko……
Ale dají se udělat z jakéhokoliv tvarovatelného slaného kynutého těsta.
je to paráda!!!!!!!