Věčné téma – co na chleba nebo k chlebu, pečivu. Tak, aby to chutnalo, aby se to neopakovalo častěji po sobě….

Když jsem doma hlásila, že chci zkusit tento salát (původní recept v knize Receptury studených pokrmů), jen trochu mnou upravený, čekala jsem trochu větší nadšení. Neodradilo mě to, salát jsem udělala a po ochutnání ho celá rodina přijala mezi své oblíbence .

Suroviny:

300 g sterilovaného bílého zelí
300 g měkkého salámu
140 g kyselých okurek
50 g sterilované papriky
menší cibule
plátek slaniny (uzeného bůčku)
lžička mleté papriky
200 g majonézy
lžička cukru
sůl

Segedínský salát

Postup:

Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.

Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v ještě horkém tuku prohřejeme papriku, aby pustila barvu. Po vychladnutí vmícháme spolu s majonézou do salátu a podle chuti dosolíme a osladíme.

Před podáváním necháme dobře vychladit.

Nakládané papriky mám svoje, bílé, určitě by šly nahradit nudličkami kapie.

Měkký salám je dobré koupit samozřejmě kvalitnější, obyčejný junior nebo výrobní salám nepoužívám už spoustu let.