Dostali jsme chuť na bagety…..jen tak, potřené máslem. A proto, že máme všichni rádi sezam, přidala jsem ho do těsta víc, abychom ho pocítili i na jazyku. Preferment pak chuť pečiva ještě více zvýraznil.
Jsou opravdu lehounké, sezamem voní a také sezamem chutnají – s máslem jako stvořené k lehké večeři.
Suroviny:
na preferment
150 g vody
150 g hladké mouky
1-2 g droždí

Dále:
90 g vody
100 g podmáslí
40 g oleje
40 g sezamu
lžička cukru
2 lžičky soli
8-10 g droždí
350-370 g hladké mouky

Sezamové bagetky s prefermentem

-světlounký, dírkatý řez-

Postup:
smícháme suroviny na preferment do řídkého těstíčka a zakryté proti prachu a osýchání necháme asi 12 hodin v teple kvasit.
Pak přidáme zbytek surovin a umícháme těsto (je možné nechat pracovat pekárničku), které bude asi hodin kynout. Vykynuté vytáhneme z mísy (pekárny), propracujeme, rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme bagety.
Před pečením je naříznu a nechám vykynout v bagetovém plechu, pak potřu vodou a upeču ve vyhřáté troubě (200°C/30-35min).

Sezamové bagetky s prefermentem

Sezamové bagetky s prefermentem