Žitný kvásek

  • založení, posilování a udržení žitného kvásku několika způsoby
  • zajímavosti kolem kvásku

Drožďové kvásky a prefermenty

  • co to jsou prefermenty?
  • omládek, poliš, staré těsto, biga atd. – podrobně

Chléb:

Bulky, dalamánky aj.

Bulky, raženky, dalamánky, uzly, baketky, housky, špičky, fougasse, žemle aj.

Bagety

Máte rádi bagetky? Přílohové, na jednohubky, na plnění s sebou na výlet (do školy nebo do práce)…světlé i celozrnné, se semínky, bylinkami ad.

Rohlíky

Rohlíky klasické, světlé i tmavší, více celozrnné, se semínky nebo plněné…

Kynuté sladkosti

Vánočky, mazance, jidáše, sladké rohlíčky, donuty, plundrové rohlíčky, mléčné houstičky, honzovy buchty (české, skládanky), smažené vdolky a koblihy, koláče, hřebeny, makovky aj.

Těsta (slaná i sladká)

Oblíbená těsta, některá hodně univerzální (na koláče, záviny, buchty… nebo rohlíky, bagety, veky i tvarované pečivo).

Náplně (nádivky)

Čím naplnit koláč, závin nebo pizzu atd.? Slané i sladké náplně (nádivky) a vše, čím je možné pečivo dochutit nebo třeba ozdobit.

Ostatní (nezařazené) recepty

Pagáčky, slané šátečky a koláče, pizzy, placky, tyčky, langoše, preclíky, kynuté bramboráky, univerzální kynutá těsta, těsta na kynuté knedlíky aj.

Postupy tvarování…

…a postřehy

KNIHY

Pekárna

Pracujeme bez pekárny

Recepty navíc (oblíbené nebo rodinné)

Dobroty navíc:

  • zavařování (džusy, marmelády aj.)
  • sušení (bylinky, zelenina)
  • domácí zmrzliny
  • domácí šunky, uzené maso
  • nekynuté moučníky
  • oblíbené pomazánky, saláty, polévky i hlavní jídla