Chleby s přídavkem škvarků jsou příjemně navoněné, mastné tak akorát a vydrží dlouho vláčné.

Suroviny:
330 g (ml) vody
2 lžičky cukru
3 lžičky kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1 velká lžíce hustého žitného kvásku
60 g mletých a 70 g nahrubo krájených škvarků
(je možné použít všechny jen krájené)
2 lžičky soli
350 g pšeničné chlebové mouky
50 g žitné chlebové mouky
170 g hladké mouky
17-21 g droždí

 

Škvarkový chleba z trouby

-voňavý, křupavý-

Postup:
Suroviny necháme v pečce pouze umíchat na program Těsto, hotové ho pak necháme kynout v míse (kyne před očima).
Pak vyválíme tenčí šišku dlouhou přes celý plech, na něm necháme nakynout, pomašlujeme vejcem a pečeme. Prvních 10 minut / 220°C, pak teplotu zmírníme na 180 – 200°C a dopečeme.