Sladké briošky - ouška a ježci

Recept na těsto je shodný s receptem na briošky.

 

Postup:

Na ouška necháme bulky téměř úplně nakynout, pak je potřeme vejcem a dvěma nástřihy vytvarujeme uši.

Sladké briošky - ouška a ježci

 

Necháme chvíli dokynout a upečeme.

Sladké briošky - ouška a ježci

 

 

Sladké briošky - ouška a ježci

 

 

Na ježky z bulek uválíme oválné „šišky“, opět necháme téměř nakynout, nastříháme bodliny a po krátkém dokynutí upečeme.

Sladké briošky - ouška a ježci

 

 

Sladké briošky - ouška a ježci

 

 

Tím, že ouška i ježky potíráme ještě před nástřihem, mají po upečení hezkou kresbu. Pečeme je stejně, jako točenky a šneky – necháme na plechu nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme mákem a upečeme (200°C/asi 15-20min – není třeba dloho vypékat, pečivo nemá být křupavé).

 

Sladké briošky - ouška a ježci

 

 

Sladké briošky - ouška a ježci

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.