Tyto rohlíky můžete potkat v obchodě, ale ty domácí chutnají zaručeně mnohem lépe.

Suroviny:

Na omládek:
100 ml (g) vlažné vody
lžička sladěnky nebo včelího medu
130 g hladké mouky
21 g droždí

Dále:
80 ml (g) vody
80 g cukru
vanilkový cukr
necelé 1/2 lžičky soli
100 g změklého másla
1/2 vejce (vejce v kelímku rozšlehat, polovinu vlít do těsta, druhou půlku necháme na potření rohlíků před pečením)
330 g hladké mouky

Drobenku na posyp

Postup:

suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vymíchat, do hlaďounkého těsta. Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme 20 minut kynout.
Pak rozválíme na ovál, umotáme rohlíky, každý z nich potřeme vejcem a potřenou stranou vmáčneme do posýpky. Takto upravené dáme na plech nakynout (asi 30 minut) a pak upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20 minut).
Dáme pozor, aby tentokrát rohlíčky nebyly obzvláště vypečené , jsou pak vysušené.