Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Už si nepamatuji, kde jsem podobné viděla a pak hned doma musela vyzkoušet. Je to jeden z mých prvních receptů a dodnes ho máme rádi, bez jakýchkoliv změn.
Výborné vlažné nebo i studené, na svačinu či večeři nebo jen tak na chuť.

Suroviny:

250 ml teplé vody
2 lžičky soli
45 g oleje
500-600 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
lžička cukru
Náplň:
anglická slanina
strouhaný sýr
hodně cibule
trocha oleje na její podušení
Cibuli, nakrájenou na půlkolečka podusíme na oleji a necháme vychladnout.

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 – 7 dílků, z každého vyválíme placku velkou asi jako 1,5 dlaně a tu dáme vykynout na plech s pečícím papírem.

Pak pomašlujeme vejcem, položíme na něj plátek anglické, hromádku dušené cibule, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě ( asi 180°C) upečeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.