Bábovka je lehounká, se sametově hebkou střídou a chutná podobně, jako mazanec.

Suroviny:

60 ml vody
100 g změklé Hery
80 g cukru
3 vejce
3 lžičky citrónové šťávy
špetka soli
30 g droždí
390 g hladké mouky
velká hrst rozinek
něco pro vůni bábovky :
strouhaná citrónová kůra
Voňavé pečení s vanilkou (od Antonína)
pomerančová kůra

Postup:

Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, tuhé, změklou Heru také dolů, a zapneme program Těsto.
Toto těsto je záměrně volnější, řidší, proto ho, vykynuté, z formy vyškrábneme měkkou stěrkou rovnou do vymaštěné bábovkové formy.
Formu vymazávám nejraději sádlem a pokud chci bábovku ozdobit, vysypu dno formy plátky mandlí.
Necháme znovu vykynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C/5 min, pak teplotu zmírníme a bábovku dopečeme.)