Další slunečnicový chleba – tmavší střídu zajistí vývar z Melty a semínka, spolu s celozrnnými moukami jsou v chlebu na chuti hodně poznat.

 

Suroviny:
200 g vývaru z Melty

160 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
100 g slunečnicových jader
(opražených nasucho)
70 g olivového oleje
220 g pšeničné celozrnné mouky jemné
150 g žitné chlebové mouky jemné
330 g hladké mouky
2 – 2,5 lžičky soli

 

Slunečnicový chleba II.

-kynoucí bochník-

 

Postup:


Suroviny necháme umíchat v pekárně na program Těsto, kynout ho necháme v míse.

Slunečnicový chleba II.

-slunečnicový krajíc-

Propracujeme, uděláme bochník a na plechu necháme nakynout.
Potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10min teplotu zmírníme a dopečeme při 170°C (asi 30min).