Slunečnicový chleba s Meltou

Slunečnicový chleba je v obchodě poměrně hodně drahý, i proto se snažím péct si doma svůj. Předem opražená slunečnicová semínka jsou více voňavá a víc v chlebu vyniknou.

Slunečnicový chleba s Meltou

-chládnoucí kaštanově hnědý bochník-

Suroviny:
180 g vývaru z Melty

180 ml vody
18-21 g droždí
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky jemné
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
450 g hladké mouky
2-2,5 lžičky soli
110 g slunečnicových semínek
(opražených na suché teflonové pánvi)
50 g oleje

Postup:
Suroviny necháme umíchat v pekárně na program Těsto, vykynout necháme v míse. Znovu propracujeme, vytvarujeme bochník, který necháme kynout na plechu.
Potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Po 20min pečení můžeme potřít znovu, semínka budou lépe držet.

Slunečnicový chleba s Meltou

-na řezu tmavý se semínky-

4 komentářeLeave a comment

  • Dobrý večer,Ivo.Chci se zeptat na kolik stupnu se peče ten chleba.Chtěla bych ho zkusit upéct.
    Děkuji za odpovět.

    • Peču převážně na 200-210°C. Ať se zadaří! 🙂
      A hezký víkend, Leni!

  • Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co by se změnilo, kdyby chleba kynul v ošatce?
    Děkuji Věra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.