Slunečnicový chleba je v obchodě poměrně hodně drahý, i proto se snažím péct si doma svůj. Předem opražená slunečnicová semínka jsou více voňavá a víc v chlebu vyniknou.

Slunečnicový chleba s Meltou

-chládnoucí kaštanově hnědý bochník-

Suroviny:
180 g vývaru z Melty

180 ml vody
18-21 g droždí
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky jemné
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
450 g hladké mouky
2-2,5 lžičky soli
110 g slunečnicových semínek
(opražených na suché teflonové pánvi)
50 g oleje

Postup:
Suroviny necháme umíchat v pekárně na program Těsto, vykynout necháme v míse. Znovu propracujeme, vytvarujeme bochník, který necháme kynout na plechu.
Potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Po 20min pečení můžeme potřít znovu, semínka budou lépe držet.

Slunečnicový chleba s Meltou

-na řezu tmavý se semínky-