Slunečnicový chleba je v obchodě poměrně hodně drahý, i proto se snažím péct si doma svůj. Předem opražená slunečnicová semínka jsou více voňavá a víc v chlebu vyniknou.
Suroviny:
180 g vývaru z Melty
180 ml vody
18-21 g droždí
lžička cukru
100 g žitné celozrnné mouky jemné
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
450 g hladké mouky
2-2,5 lžičky soli
110 g slunečnicových semínek
(opražených na suché teflonové pánvi)
50 g oleje
Postup:
Suroviny necháme umíchat v pekárně na program Těsto, vykynout necháme v míse. Znovu propracujeme, vytvarujeme bochník, který necháme kynout na plechu.
Potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Po 20min pečení můžeme potřít znovu, semínka budou lépe držet.
Dobrý večer,Ivo.Chci se zeptat na kolik stupnu se peče ten chleba.Chtěla bych ho zkusit upéct.
Děkuji za odpovět.
Peču převážně na 200-210°C. Ať se zadaří! :-)
A hezký víkend, Leni!
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co by se změnilo, kdyby chleba kynul v ošatce?
Děkuji Věra
Dobrý den, určitě do ošatky může :-)
Iva
Dobrý den, nemám pekárnu, proto, jak dlouho nechat kynout? Dekuji
Dobrý den, těsto přibližně 45 minut a vytvarovaný chléb také tak, možná i trochu kratší dobu – téměř do zdvojnásobení objemu.
Iva
Dobrý den, jak dlouho a na kolik se pečou semínkové bagety? Děkuji za odpověď. Hezký den
Dobrý den, Květo, bagety peču obvykle při 210-220°C, cca 25 minut.