Špaldové bagety se sezamem

Bagety nádherně „naskočí“, jsou lehounké, vevnitř tečkované špaldovou moukou a opravdu trochu oříškově chutnají. Zároveň je v nich na jazyku lehce cítit i chuť sezamového semínka.

Suroviny:

250 ml (g) vody
lžička sladěnky
3 lžíce sezamového semínka
1,5-2 lžičky soli
60 g změklého sádla
200 g hladké mouky
250 g špaldové hladké mouky
17 g droždí

 

Špaldové bagety se sezamem

 

Postup:

ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) necháme pekárnu bez předehřívání umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut nakynout.

Dosypeme zbytek surovin a znovu bez předehřevu necháme těsto umíchat a vykynout (kyne asi hodinu). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého umotáme bagetu. Všechny bagety necháme dobře vykynout v bagetovém plechu nebo na obyčejném plechu s pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/asi 25 minut – každá trouba peče jinak, je možné, že budete péct o chvíli méně nebo naopak déle).

Chcete-li mít bagetky lesklé, můžete je před pečením potřít trochou vejce, rozšlehaného s vodou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.