Tento podmáslový chleba se dá upéct jak v troubě (volně na plechu, bez formy, která by jej podržela), tak i v remosce – která si na jeho upečení vezme pouhou pětinu elektřiny, co potřebuje k upečení trouba.

Špaldový podmáslový chléb

-kyne ve formě remosky Original-

 

Suroviny:

250 ml (g) vody
150 g kysaného podmáslí
lžička medu
lžička drceného kmínu
lžíce oleje
2 rovné lžičky soli
150 g žitné chlebové mouky
250 g špaldové hladké mouky
200 g hladké mouky
15-17 g droždí
kdo má rád, může přidat i 1-2 lžíce semínek

 

Špaldový podmáslový chléb

-s grilovaným masem-

Postup:

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto.

Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií dobře vykynout.

Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45min), já jsem pekla 50 minut v remosce – chleba se do ní vešel taktak.