
Svačinový salát z vařených bílých fazolí, sterilovaných paprik, okurek, uzeniny a vajec natvrdo, spojený pikantní, kyselkavou zálivkou.
Suroviny:
250 g vařených bílých fazolí
190 g dobrého měkkého salámu
3 vejce natvrdo
větší cibule
150 g sterilované papriky
90 g sterilovaných okurek
Nálev:
60 g hořčice
50 g oleje
1-2 lžičky worčestru
mletý pepř
2 lžičky cukru
sůl
asi 50 g nálevu z okurek
– vše v míse prošleháme metličkou dohromady
Postup:
Salám i papriky nakrájíme na nudličky, vejce s cibulí na kolečka, okurky na plátky. Vše smícháme s fazolemi, promícháme s nálevem a necháme vychladit v lednici.
Podáváme s pečivem, nejlépe domácím.
Recept upravený z Receptur studených pokrmů.