Sýrové bagety s celerovou natí

Milujeme vůni celeru. S končícím létem mu chodíme olamovat zdravé listy, které pak suším nebo krájím a pak ukládám do mrazáku na zimu.
Měla jsem zrovna rozděláno těsto na bagety, když mi manžel donesl čerstvou várku listů – tak jsem do těsta nějaké přikrájela a pro doplnění chutě přidala i trochu strouhaného sýra.
A ano, byly výborné.

Suroviny:
400 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
70 g měkkého sádla
400 g pšeničné chlebové mouky
300 – 320 g hladké mouky
3 rovné lžičky soli
120 g strouhaného sýra,
větší hrst krájené celerové natě

 

Sýrové bagety s celerovou natí

-celerová nať a sýr-

Postup:
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a použijeme program Těsto.

Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme a z každého kusu uděláme bagetu nebo večku.

Necháme je nakynout na plechu, potřeme vejcem, můžeme šikmo ostrým nožem několikrát naříznout a dáme upéct do vyhřáté trouby (180-190°C / 20-25 min).

 

 

 

 

   

2 komentářeLeave a comment

  • Prosim neni tam v receptu tolik moc mouky? Delala jsem presne a musela jsem vodu dost dolivat, testo je suche a nejde zpracovat. jen jestli se nevloudila chybicka 😉

    • Evi, všechny moje recepty jsou vyzkoušené, vody by mělo být dost. Ale – už párkrát jsem se setkala s tím, že jsem i já musela něco dolévat, mouka byla sušší.
      Dolévala jste jí hodně? A jste si také jistá, že jste vše dobře odvážila? Mrzelo by mě, kdybych Vám špatně poradila…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.