Tyto trojúhelníčky jsou zcela obyčejné, ale velice pružné. Zvenčí křupavé a zevnitř měkké, moc dobré i druhý den.
Červené tečky na nich jsou tvořeny zapečeným sýrem.

Opravdu snadné a jednoduché trojúhelníky (příště můžou být bulky, raženky nebo i jiný tvar) – jen uhníst a nechat vykynout.
Právě kvůli absenci omládku jsem druhý den u zbylého pečiva neočekávala žádný zázrak….asi každý už ochutnal pečivo, ktzeré bylo druhý den po upečení cítit droždím a drobilo se….a ono nic – trojúhelníčky voněly sýrem, chutnaly skvěle a byly i pružné. Opravdu mile překvapily.

 

Suroviny:

310-320 g vody
80 g žitné chlebové mouky
120 g pšeničné chlebové mouky
300 g hladké mouky
70 g strouhaného sýra
30 g slunečnice
30 g oleje
lžička cukru
2 lžičky soli
15 g čerstvého droždí

.

Sýrové pečivo se slunečnicí

.

Postup:

Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí.
Hned na to navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu nakynout.

Vyynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl, propracujeme a rozválíme na kruh těsta o výšce asi 2-2,5 cm a průměru kolem 25 cm.
Stěrkou nebo nožem kruh rozkájíme na 10-12 výsečí, uložíme je na plech s fólií a necháme nakynout.

Pak pečivo postříkáme vodou z rozprašovače nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/25-30 min).

.

.