Tyto trojúhelníčky jsou zcela obyčejné, ale velice pružné. Zvenčí křupavé a zevnitř měkké, moc dobré i druhý den.
Červené tečky na nich jsou tvořeny zapečeným sýrem.
Opravdu snadné a jednoduché trojúhelníky (příště můžou být bulky, raženky nebo i jiný tvar) – jen uhníst a nechat vykynout.
Právě kvůli absenci omládku jsem druhý den u zbylého pečiva neočekávala žádný zázrak….asi každý už ochutnal pečivo, ktzeré bylo druhý den po upečení cítit droždím a drobilo se….a ono nic – trojúhelníčky voněly sýrem, chutnaly skvěle a byly i pružné. Opravdu mile překvapily.
Suroviny:
310-320 g vody
80 g žitné chlebové mouky
120 g pšeničné chlebové mouky
300 g hladké mouky
70 g strouhaného sýra
30 g slunečnice
30 g oleje
lžička cukru
2 lžičky soli
15 g čerstvého droždí
.
.
Postup:
Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí.
Hned na to navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu nakynout.
Vyynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl, propracujeme a rozválíme na kruh těsta o výšce asi 2-2,5 cm a průměru kolem 25 cm.
Stěrkou nebo nožem kruh rozkájíme na 10-12 výsečí, uložíme je na plech s fólií a necháme nakynout.
Pak pečivo postříkáme vodou z rozprašovače nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/25-30 min).
.
.
Záleží Ivo na té kombinaci mouky? nebo můžu nakombinovat pšeničnou hladkou a chlebovou? Do toho taky někdy pujdu, možná už brzo :-)
Podle mě ano, aspoň na troše té žitné.
Mám vyzkoušeno, že žitná chlebová (i v menším množství) prodlužuje trvanlivost pečiva a jeho pružnost.
Pokud ale víš, že pečivo sníte během dne kdy bylo upečeno, klidně dej jen pšeničnou mouku. :-)
Jsou skvělý! Super jednoduchý recept, rychle hotovo, vydrží měkké.. jsem nadšená receptem a zařazuju ho do svého „repertoáru“ :)