Housky z jednoho pramene

Starší, opravdu jednoduchý, ale dobrý recept. Pečivo voní sýrem a tvar mu můžeme dát téměř jakýkoliv – bulky, rohlíky, bagety, uzle, housky, květinky – nač má oko zrovna chuť.

Suroviny:

200 ml vody
lžička cukru
30 g oleje
50-60 g strouhaného sýra
1,5 lžičky soli
380 g hladké mouky
10 g droždí

 

květinka

květinka

 

Postup:

suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8 kousků a z každého umotáme housku, třeba podle  tohoto postupu nebo jako květinky.
Necháme na plechu nakynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.