Bagety stokrát jinak…
Bagetky peču ráda, snažím se, aby byly pokaždé malinko jiné, tady z nich voní sýr a použité koření.
Suroviny:
260 ml (g) vody
lžičky cukru
1 lžička mletého pepře
1 lžička koření Americké brambory bylinkové (nebo jiné oblíbené)
1 – 1,5 lžičky soli
3 lžíce oleje
100 g strouhaného sýra
150 g polohrubé mouky
340 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí

 

Sýrovky

-dočervena upečené-

Postup:
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a necháme programem Těsto jen promíchat. Zakryté necháme v lednici kynout do druhého dne, těsto vykyne a hezky se zpevní.

Pak ho propracujeme, rozdělíme na díly a z každého vytvoříme bagetu. Necháme je nakynout na plechu nebo přímo v bagetovém plechu a pak je, potřené vejcem a popř. posypané semínky upečeme ve vyhřáté troubě (180°C, asi 25 min).

Bagetky můžeme zadělat i na omládek:
100 ml (g) vody
necelá lžička sladěnky
120 g hladké mouky
15 g droždí
– (vše odebrané z nachystaných, odvážených surovin)
– smícháme, necháme 45 minut kynout, pak přidáme zbytek surovin (cukr vynecháme), vypracujeme těsto a dál už podle receptu…