Tyčky jsou křupavé, voňavé, míň slané (nám to ale vyhovuje) a jejich příprava nedá moc práce a zabere minimum času.

Suroviny:
100 ml vody
rovná lžička cukru
1/2 lžičky soli
10 g droždí
30 g strouhaného sýra
2 lžíce oleje
200 g hladké mouky
Na posyp sezamové semínko.

 

Sýrovo - sezamové tyčky

-nabídnuty ve vyšší sklenici-

 

Postup:
surovin je málo, umíchat je třeba ručně nebo robotem. Není třeba dělat kvásek, prostě a jednoduše všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
Po tomto odpočinku (a nakynutí) těsto rozválíme na obdélníku asi 20 cm širokého. Posypeme hustě sezamem, zaválíme zlehka válečkem do těsta a nožem nakrájíme proužky široké asi 1 cm.
Každý proužek před položením na plech dobře zakroutíme, všechny pak společně necháme nakynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě do červena (asi 210°C/15 min – opravdu jen přibližně, každá trouba peče jinak).