Tmavé lněné rohlíky s kyškou

Chuťově malinko jiné, omládek pomůže většáí kyprosti i delší trvanlivosti.

Suroviny:
na omládek

150 ml teplé vody
lžičku sladěnky
15 g droždí
180 g hladké mouky
– necháme pekárnou jen umíchat a v zavřené pak kynout asi 40-45min

Přidáme:
200 ml husté kyšky
lžičku cukru
30 g oleje
3 lžíce lněného semínka
2 rovné lžičky soli
80 g žitné celozrnné mouky jemné
80 g pšeničné celozrnné mouky
230-250 g hladké mouky
(každá kyška je hustá jinak, hladkou mouku můžete přisypat postupně, podle potřeby)
možno přidat i špetku drceného kmínu pro vůni

Tmavé lněné rohlíky s kyškou

-tečky lněných semínek-

Postup:
Do hotového omládku přidáme ostatní suroviny a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto.
Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16 menších), z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout.
Pak uděláme rohlíky, které necháme na plechu v teple a pokud možno i vlhku nakynout. Pak je potřeme vodou a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C.

Tmavé lněné rohlíky s kyškou

-Tmavé lněné rohlíky s kyškou, řez-

2 komentářeLeave a comment

  • Dobrý den,

    vyzkoušela jsem a už nedělám jiné. Celé rodině učarovaly. Máme velkou spotřebu pečiva a abych nemusela péci každý den, peču najednou 2 dávky (cca 32 rohlíků). Mám odzkoušeno, že pokud nááááhodou zbudou, jsou měkoučké i třetí den.

    Moc děkuji, že se s námi dělíte o recepty na takové dobrotky!

    • A já mám velikou radost pokaždé, když se dočtu, že moje „pokusy“ někomu zachutnaly.
      Děkuji 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.