Tmavý chléb se lnem

Chleba je prý výborný (pochvalovali si moji strávníci), s tmavou, pružnou střídou, a větším obsahem vlákniny – na to musí pamatovat rodiče malých dětí, které by to s vlákninou rozhodně neměly přehánět – než si jejich trávení na vlákninu pomalu zvykne.
Lněné semínko si melu na kávomlýnku Bosch.

kavomlynek-bosch

-kavomlynek bosch-

Suroviny:

350 ml (g) vody
necelé 2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky oleje
lžička drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
50 g mletého lněného semínka
9-10 g droždí
vrchovatá lžíce hustého kvásku (asi 100 g)

 

Postup:

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.