Točenice se škvarkovou nádivkou

Pevnější těsto „proložené“ vrstvičkami ochucených mletých škvarků.

Točenice se škvarkovou nádivkou

-chládnoucí na mřížce-

Suroviny:
200 ml vody
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
350 g pšeničné chlebové mouky
50 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
lžička cukru

Nádivka:
140 g mletých škvarků
110 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
mletý pepř a sůl podle chuti
česnek
drcený kmín

Točenice se škvarkovou nádivkou

-jemná kresba škvarkové nádivky-

Postup:
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme nádivkou a zavineme do rolády. Tu nakrájíme na řezy, poukládáme řezem na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.