Chleba je příjemně měkounký, se spoustou drobounkých oček a druhý den jde krájet na potřebně tenké toustové krajíčky.

Suroviny:

na omládek
100 ml vlažné vody
lžičku sladěnky
10 g droždí
125 g hladké mouky

Všechny suroviny dobře promícháme a v zakryté miscve necháme hodinu kynout.

Dále:
130 ml vody
50 g oleje
lžičku cukru
1,5 lžičky soli
20 g Solamylu
200 g pšeničné chlebové mouky
80 g hladké mouky

.

Toustový chleba s omládkem

Toustový chleba s omládkem

.

Postup:

K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme 45-60 minut vykynout.

Vykynuté těsto propracujeme, uděláme šišku dlouhou jako chlebíčková forma a do této formy, vymazané tukem, chleba vložíme. Znovu necháme nakynout, potřeme vodou a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Na 200°C pečeme asi 30-35 minut (každá trouba peče jinak).

.

.