Trdelník na plechu
Není to ten známý, klasický trdelník, samozřejmě. Ale chutná výborně, je nádherně voňavý a povede se upéct úplně každému.
Navíc je to sladkost poměrně rychle hotová – co víc si přát?
Recept na trdelník, pečený na trdle, najdete TADY…

SUROVINY:

250 ml mléka
3 lžíce rumu
3-4 lžíce másla
3 žloutky
6 lžic cukru
vanilkový cukr
450 g polohrubé mouky
25-30 g čerstvého droždí
špetku soli

Na potření a posyp těsta:
bílek
200-220 g nasekaných ořechů (mandlí)

POSTUP:

  1. Vypracujeme řidší těsto a necháme ho asi 45-60 minut kynout (použijete-li 25 g droždí, pokyne těsto plných 60 minut).
  2. Pak těsto znovu propracujeme a roztáhneme na plechu na pečícím papíře. Třeba jen prsty, jako těsto na pizzu.
  3. Těsto necháme v teple chvíli kynout (20-30 minut), potřeme lehce našlehaným bílkem, posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi a upečeme ve vyhřáté troubě (180°C, přibližně 20-25 min).
  4. Ještě horký trdelník bohatě posypeme cukrem (kdo má rád, může použít cukr skořicový).
  5. Po vychladnutí krájíme na řezy.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.