Trhací buchtu nebo trhací chleba zná už téměř každý a spousta z nás si tuhle dobrotu občas upeče.
Znáte ale trhací pizzu? Pokud ne a máte chuť vyzkoušet, prosím…
♥
SUROVINY:
200 g vody
50 g pšeničné chlebové mouky
350 g hladké mouky
3 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
6-7 g čerstvého droždí
Náplň:
rajčatová omáčka
trocha oleje
bazalka (oregano)
grilovaný lilek (nebo dobrá šunka)
300 g mozzarelly
Nám doma v téhle úpravě asi přeci jen trochu více chutnala pizza se šunkovou náplní.
POSTUP:
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v teple místnosti necháme nakynout.
Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 30 x 50 cm, potřeme ho olejem, pak rajčatovou omáčkou, pokryjeme plátky lilku (nebo šunky či tím, co nám diktuje náš mlsný jazyk), sypneme bazalkou a menší částí strouhané mozzarelly.
Plát podélně rozřízneme na 5 pruhů, naskládáme je na sebe a nařežeme na 6 dílků (trochu to připomíná krájení domácích širokých nudlí). Tyto čtvercové „balíčky“ pak naskládáme do chlebové formy nastojato, pěkně jeden za druhým (forma by měla být dobře vymazaná tukem nebo vyložená pečícím papírem, fólií – do mé větší formy se mi pohodlně vešla černá pečící fólie z Lídlu).
Necháme vykynout, potřeme olejem ještě chleba svrchu a vložíme do vyhřáté trouby (asi 200°C), kde pečeme necelých 40 minut. Pak povrch posypeme zbytkem strouhané mozzarelly a ještě necelých 10 minut dopečeme.
Necháme ve formě odpočinout, pak vytáhneme a ihned nabídneme….
.
.
Srdečně zdravím. Poté, co jsem s úspěchem vyzkoušela trhací chlebík, jsem si nemohla nechat ujít trhací pizzu. Dělala jsem kombinaci cuketa, niva, šunka od kosti a mozzarela. Absolutně famózní věc! Děkuji za skvělý recept.Určitě zkusím i jiné náplně.