Ze všech sladkých náplní je u nás tahle snad nejoblíbenější…klasická, voňavá a výborná, vhodná do závinů, buchet i koláčů.

Suroviny:

250 g tvarohu (lepší je tvaroh tučnější, v kostce)
30-50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr (20 g)
citronová kůra z poloviny citronu
1 žloutek nebo menší vejce
rozinky nebo sušené brusinky (kdo má rád)
1 lžíce pudinku Creme Ole (je-li třeba náplň zahustit)

Postup:

Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Můžeme přidat lžíci rumu a je-li náplň málo tuhá (většinou tehdy, když je použit tvaroh z vaničky), vmíchat lžíci Crème Olé (pudink bez vaření). Nakonec přidáme rozinky nebo sušené brusinky.

—————————————–

Na zahuštění tvarohové náplně už roky používám pudink Creme Olé (bez vaření). Je sice dražší než klasický pudinkový prášek, ale do náplně ho většinou stačí lžíce – zbytek v sáčku hned dobře uzavřu kolíčkem a nechám na další pečení. Creme Olé tvarohovou náplň příjemně ovoní a v mžiku ji zahustí, takže při plnění těsta dobře drží a nevytéká.

Někdy je koupený tvaroh naopak hodně hustý, pak je potřeba do náplně přidat několik lžic mléka.