Tyčky se škvarkama

Slané, křupavé tyčky přijdou vhod pokaždé – ať už jsou pečené pro milou návštěvu nebo jen tak, na večerní mlsání.

 

Suroviny:

150 ml vody
lžička cukru
1,5 lžičky soli
15-17 g droždí
1,5 lžičky drceného kmínu
slabou 1/2 lžičku sušeného česneku
60-65 g mletých škvarků (ne škvarkové pomazánky, to je něco jiného)
300 g hladké mouky

 

Postup:

suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na dílky (měla jsem jich 24), z každého uválíme co nejdelší a nejtenčí tyčku a dáme kynout na 2 plechy.

Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě – 10 minut při 200°C, pak teplotu snížíme na 160-170°C a dopečeme (dosušíme) do křupava.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.