Recept na Valentýnky -a hlavně jejich tvarování- jsem si vymýšlela už kdysi dávno (počátkem února 2009). Od té doby jsem tato srdíčka pekla už mockát – ve sladké i slané podobě. Jsou velice jednoduchá a na talíři okamžitě dokážou přitáhnout oko.

Suroviny:

150 ml vody
70 g cukru
50 g másla
1 lžíce marmelády (40 g)
1 lžíce rumu
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
110 g mletého máku
1 žloutek
70 g hrubé mouky
320 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1/2 lžičky (i víc) mleté skořice

Postup:

Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Vyndáme, propracujeme , rozdělíme na 6 kousků, vyválíme do válečku, který do 3/4 podélně nařízneme a vytvarujeme do srdíčka.

valentýnky - postup

valentýnky – postup

Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 – 40 minut.
Pak pomašlujeme bílkem, posypeme hrubým krystalovým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.

 

1 CommentLeave a comment

  • Senzačné, tie budú chutiť. Tá marmeláda fakt ide do cesta? Ja by som ňou potrela vrch 🙂 … No ale veď to môžem vždy… Len mi tamto prišlo také nezvyčajné.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.