Večky pečené s náplní

Hodně starý recept. Pokud vyzkoušíte, u náplně můžete improvizovat. Ale ať už to bude přímo tahle vyzkoušená náplň nebo jiná, třeba jen z ochuceného mletého masa – pokaždé jsou večky moc dobré a zároveň i syté.

Suroviny:

250 ml vody
2 lžičky cukru
17 g droždí
necelé 2 lžičky soli
60 ml oleje
150 g polohrubé mouky
350-370 g hladké mouky

Náplň:
mleté maso smíchané s hustým bramborákovým těstem 1:1

Postup:

Suroviny vložíme do pekárny (tekutiny, pak suché) a zapneme program Těsto.
Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kusy a naplníme.
Po vykynutí potřeme vejcem, posypeme výraznějším kořením a ve vyhřáté troubě pomaleji upečeme.(200°C asi 5-7 min, pak 160-170°C, každému trouba peče jinak)
Že jsou v náplni brambory, nepoznáte. Ale náplň je jimi (bramborákovým těstem) příjemně provoněná. Pokud zrovna bramborákové těsto nemáte, naplňte večky jen ochuceným mletým masem s vejcem.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.