Chleba je velký, poměrně dost lehký a tmavý.
Mám v plánu vyzkoušet ho i v celokváskové verzi, bez droždí.
Je vyzkoušen, s výborným výsledkem.
Pokud nemáte (nebo nechcete dát) otruby, můžete je vynechat, ale je potřeba dát o 20-30 g (ml) vody méně. Už několikrát jsem si všimla, že s otrubami má chleba z pekárny vrchní kůrku zabarvenou jakoby do červena
Suroviny:
380-390 g (ml) vody
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2 (i 3) lžičky drceného kmínu
lžička cukru
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké špaldové mouky
300 g hladké mouky
10 g droždí
2 lžíce otrub
vrchovatá lžíce žitného kvásku
Postup:
suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké – nahoru na mouku droždí a kvásek – a použijeme program Základní (Klasik).
Ahoj Ivi, hledala jsem nějaký recept. kde bych využila špaldovou mouku. Volba padla na tento chlebík a nelituju. Je moc dobrý, přidala jsem lněná semínka a pšeničné klíčky (mám jich hodně. tak je dávám skoro do všeho) a všichni si pochvalovali, jaký dobrý chleba zase máme :-)