Žádní plnění šneci, ale klasické koláčky – pouze ve slané verzi. Výroba rychlá, náplň může být libovolná.

 

Suroviny:
200 ml vody

1,5 lžičky soli
vychladlá směs i s tukem
(120 g anglické na kostičky osmažit s hrstí krájené cibule na suché teflonové pánvi do voňava)
400 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
1 lžička cukru

Náplň:
zbytek špenátu (od oběda) promíchnout s troškou strouhanky
strouhaný tvrdý sýr na posypání

Voňavé slané koláčky

Voňavé slané koláčky

Postup:
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme „koláček“ se širokým důlkem.
Po vykynutí na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem důlek obnovíme (já dělala pomoučeným vejcem), okraje pomašlujeme rozmíchaným vejcem a do každého koláčku dáme asi půl lžíce hustého špenátu, posypeme strouhaným sýrem.
Upečeme ve vyhřáté troubě.