Domácí pekárna ochotně a do hladka uhněte také husté těsto na domácí nudle a jiné těstoviny. V podstatě je jedno, z jaké mouky je připravíte. Hladká dá těstoviny po uvaření hladší a hutnější, z hrubé budou uvařené těstoviny měkké a kypřejší – záleží na tom, co vaše rodina preferuje. U nás děláme těstoviny většinou z mouky polohrubé.

Recept najdete i v mé knize Kouzlo domácí pekárny, nakl. CPress

Suroviny na domácí nudle

  • 3 vejce
  • cca 1 lžíce vody navíc (podle velikosti vajec)
  • 300 g polohrubé mouky

domácí nudle

Postup

Do formy pekárny dáme vajíčka a kapku vody, nasypeme přibližně polovinu mouky a pustíme prohram Nudlové těsto. Jakmile budou vejce s moukou rozmíchaná, pomalu přisypeme ostatní mouku a necháme dobře uhníst nudlové těsto.

Pokud vaše pekárna tento program Nudle nemá, navolíte program na hnětení a upečení těsta s práškem do pečiva, který hned po zapnutí mísí. Poté, co pekárna uhněte hladké nudlové těsto, program přerušíte a pekárnu vypnete.

Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na 4-6 části a postupně každou z nich rozválíme do tenounka. Pokud se bude těsto přichytávat, podsypejte ho moukou. Všechny pláty necháme na čisté utěrce asi 20-30 minut proschnout (během té doby je obrátíme, aby oschly i z druhé strany), a pak je nakrájíme a uvaříme.