Těsto je totožné jako u receptu Kynuté těsto na slané pečivo.

 

Suroviny:

280 g vody
60 g oleje
90 g pšeničné chlebové mouky
490 g hladké mouky
21 g droždí
lžička cukru
2 lžičky soli

 

Hamburgery

 

 

Postup:

Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.
Pak těsto vytáhneme, propracujeme a použijeme. Rozkrájíme na díly, z každého uděláme bulku a opravdu hodně ji zploštíme. Necháme nakynout na plechu, pak potřeme vejcem, posypeme sezamem a ve vyhřáté troubě upečeme. (Během pečení je ještě jednou potřeme vejcem, aby nám neopadávala při jídle semínka.)

 

Hamburgery

 

Na jejich oblohu budeme potřebovat:
Asi 500 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, tuk na smažení.
Dále plátkový sýr, čerstvá nebo naložená zelenina, majonéza, hořčice.

Maso osolíme, opepříme, pořádně propracujeme a vytvarujeme hamburgery.
Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku.
Hamburgerové bulky rozřízneme, (řezné plochy bychom měli správně také opéct), jednu půlku na řezné ploše mázneme hořčicí, druhou půlku majonézou. Na spodní část dáme list salátu, na něj teplé maso, plátek tvrdého sýra a zeleninu (řezy papriky, okurky, někdo dává okurku kyselou). Přiklopíme a ihned podáváme.

 

4 Comments

  • Posted 8.5.2020 22:02 od Helena 0Likes

    Děkuji za výborný recept, používám do burgerů Okurkovou marmeládu od Boudů – dokonalá souhra, mažu přímo na bulku.

  • Posted 10.4.2021 13:19 od Petra 0Likes

    Dobrý den, prosím kolik kousků bulek bude z tohoto množství?
    Děkuji 😊

    • Posted 11.4.2021 10:19 od Iva 0Likes

      Dobrý den, záleží jen na Vás – 7-8 nižších a širokých bulek na pořádné hambáče 🙂
      Iva

      • Posted 13.4.2021 21:33 od Petra 0Likes

        Děkuji 😊
        Nakonec jich bylo 11 menších ale povedli se a moc chutnali 😊

Přidejte komentář