Tučnější, mastnější, svátečnější rohlíky. 

 

Suroviny:
na omládek:
190 ml (g) vody
20 g Sladěnky
250 g hladké mouky
50 g droždí

– vše umícháme dohladka a necháme 45-60 minut kynout

Dále:
710 g hladké mouky
220 ml (g) vody
30 g cukru
15 g soli
250 g tuku
(dala jsem obyčejnou Stelu – Hera nebo Zlatá Haná jsou moc navoněné)
olej na pomašlování rohlíků před pečením

 

Karlovarské rohlíky
-trochu mastnější, ale výtečné rohlíky-

Postup:
k omládku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny zrát. Během této doby ho 2-3x promísíme.

Vykynuté těsto rozdělíme na 32-34 kusů, které necháme ještě asi 10 min kynout. Pak z každého rozválíme ovál a z něj umotáme rohlík. Na plechu je zahneme a necháme kynout. Vykynuté potřeme olejem, můžeme je i naříznout a upečeme je v dobře vyhřáté troubě (230°C/asi 15-17min).

 

Karlovarské rohlíky

 

 

12 Comments

  • Posted 15.1.2016 12:19 od Jarka 0Likes

    Dobry den prajem…….chcem sa opytat….tuk sa musi rozpustit do cesta?

    • Posted 15.1.2016 12:27 od Iva 0Likes

      Než zcela rozpuštěný, dávám ho hodně povolený – aby se do těsta dobře vmísil a přitom ho nenaředil.
      Ať se Vám povedou! 🙂

      • Posted 15.1.2016 13:36 od Jarka 0Likes

        Dakujem idem na to.Uz sa tesim.

        • Posted 15.1.2016 18:19 od Jarka 0Likes

          Misia splnena.Velmi,velmi dobre.Bolo to zvlastne lebo vlastne az po upeceni a ochutnani som si uvedomila ake rozky som piekla……..presne to su rozky z mojho detstva,ktore sa predavali aj na Slovensku.Dakujem za recept…….dalsi z mnohych ktory nesklamal.

          • Posted 16.1.2016 16:35 od Iva 0Likes

            To jsem ráda 🙂
            Jarko, znáte Dubčekovy rožky? Jaký je rozdíl mezi jimi a karlovarskými?
            Lidé se mě často ptají na recept, ale myslím, že jsem ty Dubčekovy nikdy nejedla…

  • Posted 31.1.2017 14:26 od Lenka 0Likes

    Už dlouho se na ně chystám, protože tyto rohlíky jsem milovala, ale teď už je není v pekárnách vidět. Teda, v jedné jsem je koupila, ale nebylo to ono. Ivo a nezkoušela jste místo Stely dát máslo?
    Přeji krásný den, Lenka 🙂

    • Posted 1.2.2017 9:47 od Iva 0Likes

      Dobrý den, Lenko!
      Ano, i máslo jsem zkoušela, rohlíky jsou s ním výborné. Jen musíte počítat s tím, že máslem budou i cítit (ne nepříjemně!) 😉

  • Posted 11.3.2021 12:17 od Vláďa 0Likes

    Dobrý den,lze udělat těsto i v domácí pekárně ? Prosím o postup když je v tomto receptu omladek který je vlastně na počátku zvlášť. Lze a čím nahradit Sladěnku,i v jiných receptech, bez ztráty kvality konečného výsledku ? Předem děkuji za Vaši odpověď.Přeji hezký den, Vláďa

    • Posted 11.3.2021 12:50 od Iva 0Likes

      Dobrý den, ano, udělejte těsto v pekárně, jen bych dala 2/3 surovin, aby Vám těsto při kynutí neuteklo z nádoby.
      Místo sladěnky dejte lžičku včelího medu, i když – sladěnka je pořád o kousek lepší 🙂
      Iva

    • Posted 16.6.2021 19:22 od Šárka 0Likes

      Nahrazuji sladěnku medem a vše ok, pečivo je vynikající.

  • Posted 18.3.2021 22:23 od Hanka 0Likes

    Dobrý den, mohu jako tuk použít sádlo?
    Díky Hanka

    • Posted 19.3.2021 13:36 od Iva 0Likes

      Dobrý den, určitě, jen ho dejte pouze 225 g 🙂
      Iva

Přidejte komentář