Jednoduché, vláčné, příjemné těsto, které i díky majolce po upečení vláčným dlouho zůstává.

 

Suroviny:
230 ml vody
3 lžíce cukru (60 g)
21 g droždí
100 g majolky
1 vejce
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli
550 g hladké mouky
můžete přidat citrónovou, pomerančovou kůru (čerstvou strouhanou nebo sušenou), koření Voňavé pečení s vanilkou

 

Kynuté majolkové těsto (sladké)
-kynuté řezy-

Postup:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme a použijeme na buchty honzovky, koláče, sladké záviny nebo i cokoliv jiného.Pokud vaše pekárna nějak výrazně předehřívá, kvůli majolce (ať se teplem nerozpustí) bych použila na umíchání program Dort (Koláč nebo jiný na pečivo s práškem do pečiva) a těsto pak nechala volně vykynout ve vypnuté, zavřené pekárně.

3 Comments

  • Posted 27.3.2021 1:19 od Šárka 0Likes

    230 ml anebo 230 g vody?? Psala jste v komentářích, že vodu vážíte, nikoli odměřujete v nádobě. Zde jste odměřila? Děkuji za odpověď.

    • Posted 27.3.2021 20:28 od Iva 0Likes

      Šárko, u vody je to přece jedno – 230 ml je vždy 230 g 🙂 V mých starších receptech ještě najdete vodu v ml, ale už opravdu dlouho ji jen vážím.
      Iva

    • Posted 28.3.2021 18:36 od Šárka 0Likes

      Děkuji za vysvětlení😃 Vyzkouším toto těsto na buchty s ořechovou náplní „podle Vás“, dám mix vlašských a pekanových.

Přidejte komentář